Prima agenţie de copywriting din România
Random header image... Refresh for more!

URGENT, vreau să-ţi fiu client!

Dacă ai contact cu clienţii tăi şi nu eşti “pe piaţă” de ieri, de alaltăieri, cu siguranţă ai remarcat un lucru: tot mai multe cereri vin cu un apendix care uneori îţi place, alteori îţi dă fiori: “Urgent”. Nu peste o săptămână, nu mâine, nu mai diseară. Daca se poate ieri sau acum câteva zile.

Sigur, sunt destul de multe situaţii în care poţi trimite oferta propriu-zisă şi ceva mai încolo, dar primul feedback, respectiv să răspunzi dacă poţi sau nu să oferi serviciul dorit, trebuie să fie ACUM. Instantaneu. Dacă nu, BANG!!! Clientul a dispărut. A găsit pe altcineva care i-a răspuns Urgent, aşa cum îşi dorea.

Cu siguranţă lucrurile nu stăteau chiar aşa acum câteva decenii şi nici măcar acum câţiva ani. Ce s-a schimbat?

Internetul a impus reguli noi. Google le-a rescris. Social media a dat cu ele de pământ şi le-a scris din nou.

Aceste medii noi de comunicare au indus o febră a răspunsului instant. A răspunsului “la click” (nu la plic, la click). Iar în mintea noastră, click-ul a făcut declic: dacă sunt informaţii pe care le putem obţine în câteva secunde, atunci vrem ca totul să se întâmple la aceeaşi viteză. Inclusiv să primim o ofertă sau să primim produsul de care avem nevoie cât mai repede.

Concurenţa acerbă pe unele pieţe a accentuat acest lucru. La preţuri aproape egale, promptitudinea poate face diferenţa.

Poţi să răspunzi unui email măcar cu “am primit, vă răspundem”?

Poţi să răspunzi la telefon, în primele 10 secunde, cu o voce evident umană şi nu cu apăsări de taste?

Poţi răspunde unui comment de pe blog în momentul în care subiectul este încă fierbinte şi nu s-a impregnat negativismul în mintea cititorilor?

Ar trebui să poţi dacă vrei “să stai în faţă”, vorba românului.

Nu eşti pregătit pentru această lume a vitezei? Înainte de a trece pe la departamentul de proiectare unde pui la cale un produs bombă, înainte de a investi milionul de euro în marketing pentru a face super reclame şi înainte de a te gândi că site-ul nu-ţi funcţionează pentru că nu ţi-au crescut vânzările, testează cât de repede răspunde compania ta cererilor venite din partea clienţilor.

S-ar putea să fii chiar tu dezamăgit.

Atelierul de cuvinte- agentie de copywriting

  • Share/Bookmark

1 comentariu

1 Agentii imobiliare { 03.27.12 at 2:47 pm }

Foarte adevarat! De cel mai multe notiunea de urgent a devenit = acum

Comenteaza

Test Anti-Spam: